2010-03-29

Publikációs lehetőség regionális politika, területfejlesztés és infokommunikációs témakörökben

A HUNAGI főtitkár minapi postájából egy levél, amely a regionális politikában, a kapcsolódó kutatás-fejlesztésben és infokommunikációs megoldásokban jártas elméleti és gyakorlati szakemberek számára szól:
"Kedves Kolléga!
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz Tanszékén a kutatási-oktatási profil átrendezésének keretében egy negyedéves, on-line, magyar-angol nyelvű szakfolyóiratot indítunk Corvinus Regional Studies / Corvinus Regionális Tanulmányok címmel. Arra kérném, hogy amennyiben ideje, energiája engedi, Ön vagy valamelyik munkatársa küldjön be regionális politikával, fejlesztéssel, az infokommunikációs technológia és a web területfejlesztési szerepével kapcsolatos tanulmányt az új folyóiratnak, melynek a linkjét megpróbáljuk minél szélesebb körben itthon és külföldön terjeszteni.
A folyóirat élesben 2010 április közepétől indul a www.uni-corvinus.hu/crt linken. Addig is a tervezete megtekinthető a http://highlight.hu/crt/ linken. A megjelenésre szánt kéziratot lehet a technikai szerkesztőnek küldeni a jtgergo@gmail.com címre.
A kritériumok: A kézirat 4-8 oldal közötti terjedelmű legyen szokásos 12-es betűmérettel másfeles sortávval, 2,5-es margóval. Angolul és magyarul egyaránt be kellene küldeni. Minden kézirathoz szükséges egy pár mondatos ajánlás a szakterület egy-egy, a szakirodalomból már ismert képviselőjétől (hacsak a szerző maga nem PhD vagy DSc) miszerint nevezett írást megjelenésre javasolja a Corvinus Regionális Tanulmányokban. Az angol szöveget a szerző nyelvi szempontból lektoráltassa. Ezen kívül minden szerző küldjön be a kézirattal együtt egy internetes megjelenésre általa jóváhagyott arcképet, e-mail címet, beosztás/munkahely ill. foglalkozás megnevezést. A tanulmány bármilyen ábrát tartalmazhat.
Kedves Kolléga, bízom benne, hogy a közeljövőben Ön, vagy valamelyik munkatársa, ismerőse az Ön ajánlására beküld az új folyóiratunk részére egy-egy írást regionális témában.
A legjobbakat kívánva, köszönettel és üdvözlettel
Prof. Dr. Tózsa István."